Om mig

Lite om mig, min blogg, foto och om livet lite hit och dit. Se det som ett utkast !! Det är inte färdigt och blir det förmodligen aldrig heller…. ;-)

Söker du fakta och information om Malta så hittar du det inte hos mig. Här finner du nästan bara bilder. Bra information om landet och saklig fakta hittar du här.

——————————————————————

När en förhoppning om att vakna varje morgon med ett leende på läpparna full av förväntningar inför en ny dag som inbjuder till ännu ett oskrivet blad i det som en gång ska bli min historia.

Verkligheten är en annan. Skör som en utblommad maskros. Nostalgiker. Avskyr kyla, både fysisk och psykisk. Ena dagen känslor av livslust och inspiration, nästa dag djupt nere men oftast någonstans där mittemellan. Ser på livet som en omvälvande berg o dalbana och försöker ta tillvara på guldkornen i vardagen. Försöker även att tänka i en positiv anda och känna tacksamhet över att vara den jag är, över det jag har och över min förmåga att kunna ge. Plus några stänk av mycket humor och ett skiftande humör ;-)

Nyfiken hobbyfotograf. Tycker det är otroligt kul att fotografera. Ett nyfunnet intresse då jag 2011 fick en Leica V-Lux 20 i min hand. Senare samma år blev det en Canon EOS600D och 2014 en uppgradering till Canon EOS70D. Till det har jag objektiven Tamron SP AF 90mm f/2,8 Macro 1:1 och Tamron AF 18-270 mm f/3.5-6,3 DI II VC PZD för zoom.

Helt novis upptäckte jag en helt ny värld. Den senaste kameran jag någonsin ägt var en Instamatic Kodak när jag var barn. Kameran är idag min ständige följeslagare och jag deltar gärna i olika fotoutmaningar här på bloggen. Tycker om att fota människor i vardagen, självklart med respekt. Vill fånga verkligheten och allt det vackra som vi faktiskt omges av. Alla bilder är tagna med min Leica eller Canon om inte annat anges. Samtliga bilder i bloggen är klickbara till fullskärm.

Min gamla blogg Min första blogg skapade jag sommaren 2011 och avslutade i februari 2014. Ville börja om på nytt med fokus på foto. ”Få ord men många bilder” och därmed kom min fotoblogg ”Made in Malta” till.

Utlandssvensk. Född 1959 och uppvuxen i Stockholm. Flyttade tillsammans med min man till Malta år 2000 främst beroende på klimatet. Här är flest soltimmar och dagljus i Europa vilket är bra för kropp, själ och livsenergin. Trivs utmärkt på denna lilla ö som ligger som en pärla i medelhavet.

Naturälskare, traveller, sportdykare. De senare tyvärr åsidosatta de sista åren av olika skäl men har många fina och fantastiska minnen i bagaget. Har rest och dykt i Thailand, Egypten, Röda Havet/Hurghada, Mexico/Cozumel, Borneo/Sipadan, Galapagos, Florida, Venezuela, Costa Rica…

Utbildning I princip ingen bortsett från livets alla lärdomar. Läste efter gymnasiet två år till tandsköterska och arbetade inom tandvården några år på 80/90-talet. Arbetar sedan 1995 tillsammans med min man i vårt eget företag, Passport Travel där vi säljer skräddarsydda dyk och äventyrsresor till olika destinationer runt om i världen. Det är kul, ansvarsfullt, utmanande och ibland en ren plåga ;-)

Välkommen till min blogg och välkommen till Malta ! Har du något på hjärtat blir jag alltid glad över att få din kommentar :-) Vill du nå mig privat finns jag på anitasmalta@gmail.com eller mail@passport.nu.

Img_1693-22-PS3

Mitt namn är Anita. Gillar citat, tänkvärda rader, Nils Ferlin bland många, många andra…

Vi upptäckte mer och mer
och jorden blev större och större.
Upptäckte ändå mer
och jorden blev bara en prick,
en liten leksaksballong
i oändligheten.
– Nils Ferlin

One thought on “Om mig

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s