Stadsbilden…

Img_3440-2KHär syns en del av stadsbilden i St. Julians eller San Ġiljan som den lilla staden heter. Här låg en gång ett öppet landskap men idag finns inte mycket av naturen kvar. Bilar, vägar, hus etc har helt tagit över.

Här, vid Spinola bay brukar jag vända då jag går utmed den kilometerlånga havspromenaden. Klickbar bild som alltid.

 

10 thoughts on “Stadsbilden…

 1. Med andra ord så hamnar du aldrig i Paceville och surrar om nätterna.
  Känner igen mig på din bild. Överst till vänster fanns/finns (?) en riktigt bra restaurang och till höger utanför bilden fanns/finns (?) världens finaste café med perfekt utsikt över Spinola Bay.

  Gilla

  • Vilket minne du har !! Stämmer och till Paceville går jag sällan. Iallafall inte på nätterna då de flesta är där och festar 😉

   Gilla

  • Tack Gärdsmygen. Tänkte på den där bilen och undrade om ni nu skulle tro att bilarna såg ut så på Malta. De gör de inte, de är lite mer up to date 😉

   Gilla

 2. Hahaha, det ser ut som en Trabant där till vänster, bilen vars kaross gjordes av pressad papp… Eller om det nu är en myt… Det är faktiskt häftigt att tänka på hur mycket jobb som lagts ner på hus, gator och annat i alla städer, massor av mänsklig skapelse som vi bara tar för givet!

  Gilla

 3. Vilken härlig bild, gillar verkligen arkitekturen och den återkommande färgen på byggnaderna på Malta. Hade gärna haft det promenadstråket jag med.

  Effekten på bilden hos mig heter tilt-shift. Den finns som tillval i många redigeringsprogram, annars kan du googla på tiltshiftmaker där du kan göra effekten direkt. Önskar dig en trevlig helg!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s