Några bilder från ön…

Img_4680Här är några bilder från helgen som gick. Färden går mot Buskett Gardens. En av de få skogstrakter som finns kvar här på ön.Img_3970 Vägen dit slingar sig upp och ner och utmed kanterna syns mimosaträden som nu står i full blom.Img_2990-4Att det är grönt på ön nu råder det ingen tvekan om. Img_4581Många åker till Buskett Gardens med familjen för att spendera hela dagen och ha picknick i det gröna. .Img_4619 Murar av sten är ett vanligt sätt att markera gränser.Img_4508Det finns mängder av apelsinträd här liksom andra citrusfrukter.Img_3856Det blomstrar och knoppas vart man än vänder blicken.Img_3848De gula blommorna överväger. De syns som blomsterhav över hela Malta den här tiden på året.Img_4498-2Ännu en vanlig växt som ofta syns utmed vägkanterna.Img_3245Fikonträd finns det gott om på ön och nu bär de frukt. Frukterna är mogna till sommaren, söta och goda. Går inte att jämföra i smak med de torkade som vi äter till jul. Klickbara bilder som vanligt 🙂

 

20 thoughts on “Några bilder från ön…

 1. Tittar på dina bilder… tittar ut genom fönstret på snön som kommit inatt och hur det stormar utanför… tror jag bokar en flygresa!!! Mimosablommor, picknick i det gröna, blomsterprakten, så himla fint! Njut och ha en skön vecka!

  Gilla

 2. Det här inlägget är balsam för min lilla själ. Helt underbara foton. Å färska fikon är det godaste jag vet, direkt plockat från trädet.
  Här var det snöstorm i eftermiddags, så du förstår nog att jag suktar…

  Gilla

 3. Sådana härliga bilder! Så vackert grönt, och den gula frukten som lyser upp allt. Och mimosaträd… och ett så bördigt landskap med slingrande väg. Tack för miniresan på Malta! 🙂

  Gilla

 4. Svar: Du är väldigt välkommen att skriva av dig hos mig precis när du känner för det. Kul med förnyelse. Trivs man inte trots en toppen lägenhet då är det bara att leta nytt. Så enkelt är det ju. Ska bli hur spännande som helst att höra/läsa/se vart ni hamnar. Å eftersom du vill ha en liten hund, så spelar ju det in också. Att man kan förbjuda hundar i en brf-lägenhet är mig en gåta.

  Gilla

 5. Bilderna från skogen gjorde att ett stort leende spred sig över mina läppar! Kaktusar! Apelsiner! Grööönt! Så vackert! Tack för att jag fick komma hit och njuta lite igen 🙂

  Gilla

 6. Så ljuvliga bilder från din värld! Fantastiskt att det blommar så redan.
  Och dina bilder är så kanonbra – gör verkligen skönheterna rättvisa!

  Gilla

 7. Me again: Kollade Tigne området – Snacka om compact living på en minimal yta. Nej, usch. Där ser man verkligen vad grannen äter till frukost/lunch/middag. Att det kostar en förmögenhet – klart dom gör i det läget. Suck, säger jag bara, även om jag förstår att lilla Malta inte kan expandera hur som helst, men…
  Det känns tryggt att du tycker som jag;-)

  Gilla

 8. Åh det ser fantstiskt ut!
  Fina bilder!
  Hoppas på att komma ner en helg snart och för längre tid i höst:-)
  Vilka frukter växer på Malta?
  Sara

  Gilla

 9. ”Några bilder” =) Men det tackar jag för och de enda blommor jag får fota nu är de som finns inomhus, men kanske senare i veckan då jag åker ner till Linköping på några dagar. Underbart, ljuvligt och vad jag längtar – trodde det var på väg men så … slog kyla och lite snö till igen. Fast, inte förvånad det är aprilväder och då ska det bara vara så här. Fin har din nya blogg blivit, inte för att den gamla var sämre. Vet ju vart jag kan vända mig när vädret blir för dåligt – och bara njuta av alla dina ljuvliga foton.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s