På färjan…

Img_6113På väg med färjan till Gozo under helgen som just passerat. Ja, himlen var blå på vägen dit men inte på vägen hem vilket syns tydligt i mitt förra inlägg.Img_6112Här krävs många stödjande och bärande detaljer för att få den stora båten att hålla ihop.Img_6110Sett från ovan.

Onsdagstema/Stödjande

Behöver din hjälp !! Tycker du att mina bakgrundsfärger i bloggen för röriga. Tror du att det är snyggare med bara en färg. Känner mig lite förvirrad och vore jätteglad att få din åsikt och kanske tips 🙂

14 thoughts on “På färjan…

 1. Jag tror jag förstår vad du menar. När man scrollar ner på sidan så kommer din bakgrundbild igen flera gånger. Så blir det ju, men skarven mellan överkant och undre del i bilden är stor, så olika blå nyanser. Känns som man bläddrar på något sätt, och de ljusblå rutorna är väldigt nära övre kanten i bakgrundsbilden just i ljusblå ton. Tror rutorna är för lika himlen i bakgrunden. Kanske lättast hitta och byta eller ta ny bakgrundsbild där övre och undre del är så pass lika att det inte blir så tydlig skarv. Med havets mörkare blå och blåare himmel blir det en tydlig och bra skillnad mot dina ljusblå rutor på höger sida.
  Fast det är ju bara min åsikt. Det finns ju kunskap hos flera av dina återkommande bloggare. 🙂
  Intressanta bilder du bjuder på. Kul med lite maskiner. 🙂
  Kan tänka mig att färjan måste klara ganska hög sjögång, då är det bra att den är stabil och stark i konstruktionen. Vad jag kan se verkar inte färjan ta några bilar? Också bra om skrovet inte har några skarvar, ja öppningar, som tyvärr Estonia hade, där bogvisiret släppte i stormen och vattnet forsade in. Fast den båten var inte gjord att klara öppet hav, så där en fatal miss från rederiets sida.
  Hoppas du hade en skön helg på grannön.

  Gilla

 2. Den knallblåa himlen mot det vita får mig att tänka Grekland.
  Där har jag ju varit men inte på dina vackra öar inte, men vem vet kanske jag kommer dit en dag också,
  även om jag upptäckte att jag var gammal igår och att det bara hänt över en natt…hehe..

  Jag gillar din blogg och tänker mera på vad det står där och dina vackra foton,
  än jag tänker bakgrund.

  Ha det nu finfint på din vackra ö.

  Tjingelingen från Rantamor.

  Gilla

 3. Fina bilder med de vita fartygsdetaljerna mot den blå himlen. Gillar särskilt den sista! Håller nog med Erik att det skulle bli ännu bättre med en mer enhetlig bakgrund även om den inte behöver vara helt enfärgad. Gillar ju bilden du har så det är en svår fråga.=)

  Gilla

 4. Jag älskar stora maskiner med rejäl detaljer så här njuter jag av dina bilder på färjan. Jag störs inte alls av din bakgrundsbild, jag gillar växlingen mellan de olika blåa tonerna!

  Gilla

 5. 1. Bilderna = mums! Dregel, dregel, men det gör jag ju alltid hos dig.

  2. Erik har inte bara en poäng, han har fler. Ta ingen bakgrund alls är mitt tips. Eller åtminstone ingen ”rörlig” bakgrund. Ta en enkel färgplatta i stället (d6d6d6 till exempel) eller ha bara en vit bakgrund. Det är ju dina foton som ska framträda, inte bakgrunden. Gör en cool header i stället med en avlång bild (inte bara text som nu) med namnet på din blogg. Det tror jag på.

  Gilla

 6. Ja det kanske är lite rörigt även om det är blåa toner. Testa dig fram med enfärgade fält. Känner igen mig i dina tankar, tänk att man alltid kommer på saker man vill ändra på i bloggen 🙂
  Gillar dina blåvita bilder i inlägget!
  Och slutligen som svar på din kommentar… Ja tänk så underbart att kunna byta för en dag här och där. Det skulle ge mycket energi!

  Gilla

 7. Tänk, jag märkte att du hade gjort om här:) men det kanske inte var så länge sedan? Det är bra att du har en rak vågrät horisontlinje! Först tänkte jag inte på linjerna och det mörka mot det vita men kan nog hålla med om att de kan vara ett jämnare flyt…hur som helst är himmel och vatten alltid fint, får en semesterkänsla när jag är här!
  Tur båten har rejäla konstruktioner, ofattbart att man kan flyta fram på vattnet så där!
  Kram

  Gilla

 8. Vilka snygga bilder från färjan, gillar de rena linjerna och det minimalistiska i bilden, påminner lite om den stilen jag lutar åt när jag tar mina bilder på taknockar. Sedan är ju verkligen den blå himlen ett måste vid sådana här bilder, annars funkar de ju inte alls 🙂 Perfekt!

  Jag tycker att du ska ha en helvit bakgrund på din blogg. Dina bilder är alltid så färgglada och tilldragande att de borde få hela fokus, vilket inte blir fallet om man har en färg som bakgrund. Det är ju bilderna som gör bloggen 🙂 Bara mina tankar, det är din blogg och du ska känna att du är nöjd med den 🙂

  Gilla

 9. Klart att du ska ha blå bakgrund 😉 Men kanske bara hav? Fast just nu tycker jag att den är utmärkt och inte det minsta störande. Att bara ha vitt eller en enfärgad yta utan nyans/struktur blir lite platt.

  Och så fotona då. SÅ läckra! Bildvinklarna, färgerna, krispigheten, men framförallt fascineras jag av att allt är rent och välskött. Bilderna hade såklart varit super även på en gammal rostig skuta, men så här blir det så himlans fräscht!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s