Arbete på hög nivå.

Img_2060 Det sker väldigt många byggnadsarbeten runt om här på Malta. Vart man än vänder blicken så nog ser man en lyftkran. Gamla hus rivs och nya skapas.Img_2057-SMVilken utsikt de måste ha !! Ett fantastiskt arbete för männen högt däruppe i det blå. Img_2076 Någon kvinna har jag aldrig sett på en arbetsplats som den här. Idag verkar det inte så fysiskt betungande med tanke på alla maskiner och redskap som skapats för att underlätta jobbet för arbetarna. Se bara på den tunga betongklumpen som hänger där med hjälp av lyftkranen. Resten klarar väl både man som kvinna.

Fredagstema – Människoskapelser

Länkar även till Tema Fredag som har temat ”Hänger” även om jag nu tror att Sinneskatten hade en annan tanke än en hängade betongklump.
Tema Fredag – Hänger

 

12 thoughts on “Arbete på hög nivå.

 1. Älskar ju kranar – så det inlägget är mums! Du vet här hemma har jag då aldrig sett några kvinnliga kranförare heller. Över huvud taget är anläggningsbranschen befriad från kvinnor rent allmänt. Då och då ser man en kvinnlig arbetsledare bland alla män, men det är också allt. För att tala om mansdominerade arbetsplatser så kan jag väl säga att det dock blir fler kvinnor som jobbar som lastbilschaffisar. Alltid något.

  Gilla

 2. Har man man anlag för svindel är det inger lämpligt jobb varken för kvinnor eller män! Själv skulle jag aldrig komma på idén att balansera där uppe i skyn! Men bilderna är inbjudande, det går inte att säga annat!
  Ha en skön fredagskväll!

  Gilla

 3. Jag har läst en artikel en gång om en kvinna som jobbar just som kranförare. Det är ett jobb jag gärna skulle prova på. Jag har en romantisk idé om att sitta där uppe (i en kran med hytt då…) och spana ut över världen, kunna tänka på djupa filosofiska frågor, dricka te ur termos, lyssna på radio, och med fingertoppskänsla flytta gigantiska betongblock med millimeterprecision… I verkligheten skulle jag nog tröttna efter någon timme, för att inte snacka om så jobbigt det blir att ta sig upp och ner hela tiden när det där teet vill komma ut igen…

  Gilla

 4. Vilken blå himmel och klara och skarpa bilder. Spännande att se när de arbetar däruppe i det blå, brukar stanna och fota byggarbetsplatser jag med, för svettiga karlar i hjälm är så sexigt… haha, skämt åsido, jag gillar linjerna och blandningen av olika material, det blir liksom en bild med action. Ha en fin helg 🙂

  Gilla

 5. Tycker det har varit mycket här hemma med, många nya byggnader och vägar samt renoveringar av befintliga hus.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s