Hibiscus

 

Veckans tema i Fototriss är blommor. Vem älskar inte blommor ? Går ut på terrassen och väljer vår hibiscus som foto objekt. Nu på sena våren blommor den i olika stadier som ett naturens löpande band. Img_8366

_mg_6872-2-SM.Img_8368-PS Bb..

Fototriss / Tema Blommor

Tävling i samarbete med Coolstuff

20 thoughts on “Hibiscus

 1. Ha ha! Mittbilden är ju så läcker! Vem kunde ana att en hibiskus ser ut så inuti. Kanon! Den som inte har ett makroobjektiv vet inte vad den går miste om. Det är ju så kul och man hittar så mycket!

  Gilla

 2. En favoritblomma…. Så vackert fotat!
  Hade lyckan att få uppleva en hibiskushäck i Thailand för några år sedan.
  Den var säkert 3-4 meter hög innan vi tuktade den.

  Gilla

 3. Vilka härliga bilder! Jag har aldrig sett en hibiskus i verkligheten, men jag har ändå en stark minnesbild av en. Jag slukade Lotta-böcker när jag var liten och i en bok skulle Lotta ansvara för just en hibiskus. Knopparna hade nått kletigt på sig och hon trodde det var ohyra, så hon klippte av alla knopparna… Efter det har jag alltid velat se en knoppande hibiskus för att se hur de ser ut. Men jag ser inget kladdigt på dina bilder, jag måste nog komma och känna lite på dem oxå…

  Gilla

 4. Har nog aldrig sett en hibiscus irl heller – tror jag. Mittenbilden är min klara favo – vilket makro foto. Å du – du behövde inte ens ge dig ut ”på stan” för att få till en underbar triss;-)

  Gilla

 5. Vilken färgstark triss och så vackert fotat! Hibiskus brukar vara svåra och drar lätt till sig spinn! Lycka till i tävlingen du också!:)

  Gilla

 6. Åh, vackra hibiskus, en av mina stora favoriter bland blommor. Gillar sista bilden extra mycket eftersom ljuset känns som om du tagit den i kvällssolen, mycket vackert!

  Det tråkiga i mitt liv (om man nu kan kalla det för det) är att jag bröt med min pojkvän/särbo för två veckor sedan. Vi hade i och för sig bara varit tillsammans i ett år, men jag gav verkligen allt. Han visade sig dock bara vara en känslokall och självupptagen idiot. Det jag sörjer mest är dock att jag snart är 39 år och har inte hittat rätt än, trodde jag hade det den här gången. Känns lite bittert, men jag ger inte upp 🙂

  Ha det jättebra och njut av värmen 🙂

  Gilla

 7. Mycket vackert … att få ha tillgång till dessa ljuvliga blommor, måste vara riktigt härligt 🙂 Bilderna talar sitt eget språk, så vackert 🙂

  Gilla

 8. Mitten bilden är makalöst läcker- Man kan nästan känna luddet.
  hibiskusen är en barndoms blomma för mig. Alla hade en röd krukväxt på finska landet där jag tillbringade mina första år. De var stora som träd och husmor i varje stuga tävlade om vem som lyckades med den vackraste!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s