Nu är sommaren här !!

Img_3122 (33)Fram med sandaler och tunna kläder för nu är sommaren här. Vädret har varit fantastiskt i helgen som gått och havet börjar bli lite varmare. Det känns faktiskt lite lättare att leva när himlen är blå och solen värmer.

En enda solstråle är nog att driva bort många skuggor.”
~ Franciscus av Assisi ~
***

Valletta lockade med Blomster Festival !! Perfekt tänkte jag då veckans tema i Fototriss är just blommor. _mg_6925-2-PS2Någon festivalkänsla infann sig inte riktigt när vi väl var på plats på St George’s Square. Visst var det vackert med alla blommor men för att fota det hela skulle jag behöva vingar och se det hela ur fågelperspektiv.

Undrade lite över var själva festivalen var som ju är förknippat med festligheter Det var ganska öde på torget men en tur till huvudstaden är aldrig fel.

Festivalen är ett projekt inför år 2018 då Valletta utsetts till Årets Kulturhuvudstad. Något att se fram emot och säkert betydligt festligare !!

Helgbilden

14 thoughts on “Nu är sommaren här !!

 1. En flygande holländare – jag menar parasol. Vilket toppen fotomontage! Å blomsterarrangemanget var riktigt vackert, även om det låg lite ensamt där.

  Gilla

 2. Men hur har du lyckats med paraplyfotot ???
  Så snyggt och så vackert och klara färger.
  Du skulle nog ha varit här å varit fotograf på våra barnbarn i helgen,
  där blev det många, många suddiga bilder, för dom små sötnosarna är snabbare än Rantamor.
  Och sommar hos dig,
  jag smakar på ordet och njuter och längtar jag med till sommaren.
  Här har vi ilsket kallt ännu.

  Tjingelingen från Rantamor.

  Gilla

 3. Bilden med paraplyet är helt fantastisk! Somrigt soligt, färgglad, lekfull och med en härligt svävande frihetskänsla! Och det ser faktiskt inte så festivalaktigt ut där på torget. Fanns det inte nått torn i närheten som du kunnat smyga upp i?

  Gilla

 4. Åh..så vackert det är där på torget!!! och jag känner igen mig från när vi var där i april! Då förberedde de för konsert just där, inhägnat område med massor av stolar utplacerade framför en scen. Bra mycket vackrare med blommor!!!! Längtar till värmen och min son på Malta!!!!

  Gilla

 5. Vilken klok gubbe och så rätt, ditt citat. 🙂
  Vill också få tillbaka värmen vi hade för snart en månad sedan. Då var det jätteskönt och varmt. Nu har snudd vinterkläderna åkt fram igen.
  Härlig bild med det slängda paraplyn i luften. Snyggt och glatt.
  Jaha kultur om fyra år i Valletta. Blir säkert spännande.
  Du får kanske skaffa en sådan där ”drönare” så kan den flyga upp och fotografera åt dig, så du sedan kan se hur fin planteringen är. 😉

  Gilla

 6. Nja nån festivalkänsla kan jag inte riktigt se… Men vackert är det med alla blommor! För att inte tala om paraplyet – hur i hela fridens namn har du lyckats med det? Superhärlig och sommarglad bild!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s