Euro cent

Img_3964

Liten och inte mycket värd där den ligger i en liten och rostig gammal kruka. Europa ser också väldigt litet.

När jag tittar på mitt inlägg så här i efterhand ser ju myntet jättestort ut !! Typiskt, men det beror ju alltid på vad man jämför med. Värdet känns nog litet för oss flesta men kan vara väldigt värdefullt hos andra som inga pengar har.

Tisdagstema / Liten

 

18 thoughts on “Euro cent

 1. Jag gillar myntet! Sååå vackert fotad. Tänk att pengar i rätt omgivning kan vara såååå fina.
  Å du – Europa ÄR liten…

  Gilla

 2. Ja så sant, de där cent-mynten både är små och har ringa värde.
  Kartan på EU-länderna är pytteliten!
  Så klart din tolkning är bra, klurig när du har liten på flera sätt. 🙂

  Gilla

 3. Hej! Skam till sägandes har jag inte använt mig av eurovalutan alls. Inte ens i Finland har jag varit sedan de införde valutan.
  Vilken är minsta valören, finns det 10 cent också? Fotot var jättefint, och det är rätt som du säger, litet för vissa, större för andra…
  Kram

  Gilla

  • Minsta valören !!?? Det finns 1 cent, 2 cent, 5 cent, 10 cent och sen kommer 20 centaren. Det finns även 1 euro och 2 euro som mynt. Helt hopplöst med alla dessa mynt. Tungt i börsen men inte känner man sig rikare för det 😉 Där tycker jag Sverige är ett föregångsland som skippat nästan alla mynt. När jag var liten fanns det ett-öringar men de var ju värt en del också till skillnad mot 1 cent idag. Tänk, jag minns då man kunde köpa ett-öres kolor 😉

   Gilla

 4. När vi är ”hemma” i Finland så är jag ju helt lost på dessa euron,
  handlar bara med dom sedlar jag har, som också försvinner attans fort,
  och när vi kommer hem har jag en massa mynt kvar, som blir rätt mycket pengar iallafall.
  Men när Colin åkte med sina föräldrar på öluff i Grekland ifjol fick han alla mina mynt,
  och blev ”rik” som han uttryckte sig… =) =)

  Tyckte nog att allt blev dyrt i Finland när dom fick ny valuta.

  Tjingelingen från Rantamor…

  Gilla

 5. Har aldrig riktigt förstått varför det ska finnas så små valörer, de tynger ju bara ned plånboken och så får man skaka fram många mynt för att få ihop till det man ska handla. Kul i alla fall att se hur litet Europa ser ut på myntet. Jag gjorde förresten min plikt i dag (läs i går) jag var och förtidsröstade inför EU-valet 🙂

  Gilla

 6. Det kommer alltid an på hva man sammenligner med.:)
  Og bilder KAN lyve, så det står etter. Men det var da fint.
  Ha en vakker dag og så kommer det en varm klem herfra 🙂

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s