Höga klackar och Zonterapi

IMG_1659 (2)-PS3Tycker det är jättesnyggt med högklackade skor ! Här krävs både hållning och ett visst fotarbete men särskilt bekvämt är det inte. Har flera par hemma men de används inte lika ofta som jag skulle önska.Img_2704-2-PS3En annan slags fotarbete. Här är det terapeuten som får jobba. Har aldrig provat zonterapi och känner mig lite tveksam om det verkligen hjälper att trycka på vissa punkter under fötterna för att påverka olika delar i kroppen.

Rätt punkt sägs kunna behandla allt från barnlöshet till migrän, ryggskott, sömnlöshet, oro och stress. Ja, varför inte prova. Den här salongen ligger ju precis runt hörnet 😉

Onsdagstema / Fotarbete

17 thoughts on “Höga klackar och Zonterapi

 1. Höga klackar är inte så hälsosamt (det kan förkorta hälsenan), om man inte eftersträvar att bli en tåströvare förstås:-) Bra bild till temat.

  Gilla

 2. Läckra skor! Möjligen kan de höga klackarna leda till att ett besök hos zonterapeuten blir nödvändigt! Använder aldrig högklackat numera så jag håller mig undan zonterapin även om den kurerar allt!
  Ha en bra dag!

  Gilla

 3. Här kom så en perfekt bild på ett par ben i ett par riktigt högklackade skor. Skorna och benen ser snygga ut och kvinnan ser ut att kunna gå i höga klackar! Fin gatubild, ett vardagsfoto i farten. 🙂
  Angående den andra bilden så vill jag gärna berätta lite. Zonterapi kan verkligen hjälpa, fast det sker ju inte så mycket efter bara en behandling. Man behöver få fötterna knådade flera gånger för att det ska märkas och bli en förändring. Men ryggar, ömma muskler och mycket annat kan bli bättre av zonterapi.
  Så du behöver inte fundera mer, jag vet att det hjälper. En krånglande axel blev bättre och samma med mina ryggbesvär, de försvann efter några behandlingar.
  Det stämmer att man ska vara rädd om sina fötter och ta hand om dem! Så Birgitta Andersson som gjorde en sketch om fötter, lyssna här http://youtu.be/K1HX2_uYZxg
  Visserligen har sambon bytt arbete numera, men hon har jobbat med både fotvård och zonterapi. Hon var duktig, hjälpte flera som hade svår bältros.
  Våra nervtrådar har sina zoner både i händerna och i våra fötter. 😉

  Gilla

 4. Självmord att gå på dessa stilettklackar, men vilken toppen bild!
  Nu har ju Erik redan berättat om zonterapi. Instämmer helt. Har gjort det många gånger via friskvården på jobbet och det är förvånansvärt hur mycket terapin hjälper för olika åkommor.
  Testa, men be om en omild behandling. Det ska kännas liksom, då blir effekten bättre.

  Gilla

 5. Kan inte vara lätt att ta sig fram på de där. Vilken konstig ställning foten får. Effekten av zonterapi blir säkert bättre om man tror på det. För skeptiker som jag (kanske du?) är effekten mera tveksamt.

  Gilla

 6. Huuuu… de där skorna är inte leka med, skulle aldrig komma på tanken att bära dem. Det krävs träning för att kunna gå i sådana, tyvärr är det inte många som kan, utan vinglar fram när de går, inte så snyggt. Zonterapi däremot, det gillar jag och har testat och det fungerade för mig. Funderar du på att testa, så gör det! Ha det gott 🙂

  Gilla

 7. Innan min rygg började krångla gick jag ofta ofta i högklackat, kunde även springa i dem utan problem. Nu blir det bara enstaka tillfällen, till ”fint”, som jag har dem och jag har i princip tappat förmåga att gå i dem. Trist…

  Zonterapi gick jag i för massor av år sedan. Jag var skeptisk, men min syrra som är sjukgymnast, hade goda erfarenheter. Och det gjorde faktiskt underverk. Jag blev av med både bihåleinflammation, magbesvär och en inflammerad axel. Alla tre var åkommor som jag brukade få problem med återkommande, några gånger per år. Efter ett års zonterapi insåg jag att alla tre var borta. Sen fick jag barn, slutade gå i zonterapi, och så småningom (fast först efter många år) har magen och axeln börjat krångla igen, men bihålorna håller sig fortfarande bra! Borde nog hitta en zonterapeut igen inser jag…

  Gilla

 8. Det är väldigt många som vinglar fram på sådana klackar och det är det fulaste jag vet. Om man ska ha högklackat ska man också kunna gå snyggt i dem. Själv har jag haft lagomt höga inte sådana högskrapor, men numera är jag närmare marken ;-))
  Pröva zonterapi du – det hjälper, men kanske inte mot barnlöshet precis 😉

  Gilla

 9. Wow, detta är säkert 12 cm klackar. Den tjejen kunde nog gå i dem om jag tittar på högerfoten. De är snygga, faktiskt!
  Det var en hel del punkter under fötterna. Ha en bra dag.

  Gilla

 10. Snygga ben och snygga skor men se det där är inget för mig. Skulle behöva höga klackar så min taxben såg längre ut men jag håller mig till låga fotvänliga skor. 🙂 Zonterapi har jag aldrig testat men nu efter att ha läst alla kommentarer här så börjar det se intressant ut. 🙂

  Gilla

 11. Snygga foton.
  Jag rekommenderar faktiskt zonterapi varmt. Det har hjälpt mig rätt mycket – speciellt mot stressymptom.
  Men kanske är det som med allt annat. Man måste tro på det för att det ska fungera? 😉

  Gilla

 12. Sådana skor kommer inte på mina fötter men jag är mycket imponerad av dem som kan gå, ja till och med DANSA i dem!
  Zonterapi fungerar även på skeptiker. Det ska du absolut prova!
  Och vad gäller gipsavgjutningarna hos mig så har de inte blivit liggande utan använts till att göra glasformar även tidigare, men då var för sig och inte tiIlsammans. Det här var första gången jag gjorde något i keramik som kan bli ett fat som det är och inte en form att gjuta glas i.

  Gilla

 13. Snygga skor och ben. Önskar jag kunde trippa fram med så höga klackar men det går inte numera. De skorna är arkiverade i lådor. Zonterapi det är fint det.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s