Konsten att fotografera

Img_8844-2-PS3 BakgrundI mitt inre, i min hjärna växer en förhoppning att bli en skicklig fotograf. Att behärska alla knappar och inställningar. Att lära konsten att fota i befintligt ljus, att få skärpa och mustiga klara färger. Att slippa radera så många misslyckade bilder.

Vägen dit känns snårig och tidskrävande men samtidigt utmanande och väldigt kul. Hur länge jag höll på med den här bilden innan jag blev nöjd tänker jag INTE tala om 😉

Tisdagstema / Det växer i min/mitt…

18 thoughts on “Konsten att fotografera

 1. Sånt behöver man inte tala om! Den är perfekt nu och det är huvudsaken! Och ja, det är tidskrävande men så roligt att utvecklas! Och när du känner att du bara står still och nästan backar istället…det är då du tar ett rejält kliv framåt men du bara inte märker det just då! 🙂
  Angående luddet på min mittenbild så tror jag du menar den näst sista bilden (har två mittenbilder) och den rosa runda diffusa luddet på vänster nederkant typ. Det är den rosa blomman du ser i de övriga bilderna! Bara liiitegrann i oskärpa! ;O)

  Ha en skön fortsättning på dagen!

  Gilla

 2. Du är en bra bit på väg, med mina ögon mätt är din bild perfekt! Man ser ju aldrig hur mycket tid som är nerlagd, man ser bara resultatet! Förstår att du har jobbat mycket med din bild och jag tycker den är kanon!
  Ha det bra!

  Gilla

 3. Jag anser att du fick valuta för tiden du lade ner på fotot. Det är mycket vältaget och redigerat. Du är redan en duktig fotograf. Ha en fin afton.

  Gilla

 4. Håller med, den önskan växer i mig med! Men du är en långt bättre fotograf än mig, jag imponeras alltid av dina vackra och häftiga bilder!

  Gilla

 5. Vi är nog många som redigerar och jobbar med en bild innan vi lägger in den på bloggen och vissa gör det alltid, det kan jag se. Jag tycker du är alldeles för hård mot dig själv när det gäller din fotografering, dina bilder är BRA!
  När jag fotar ex. 100 bilder kanske det blir en handfull riktigt bra som inte kräver redigering, en handfull till som kan räddas med beskärning och redigering. Resten åker med tiden i papperskorgen. Jag tror inte jag är ensam om detta, kanske bara att många inte vill erkänna det, jag inga problem att erkänna det.
  Jag sa alltid förr att jag kanske tar 5 bilder om året som håller över tid, kanske är det lite fler i dag i.o.m det digitala, just därför att vi tar fler bilder på samma motiv och att vi har dessa redigeringsmöjligheter.

  http://td.fotobrus.se

  Gilla

 6. Hoppas du läser Tonys kommentar fler gånger. För han säger det jag sagt till dig många gånger – du är alldeles för hård mot dig själv.
  Med andra ord – ytterligare en fantastisk bild här hos dig.
  Å du – ärligt talat, inte skulle jag vilja kånka runt med en sådan tung kamera i 30 graders värme. Men sen så är jag ju ingen fotograf 😉

  Gilla

 7. Först av allt Anita, du visar jämt så fina bilder, skarpa, med känsla för motiven. Det tar ett bra tag innan det där med knappar och inställningar sitter har jag märkt hos mig själv. Vi är många som raderar massor av bilder men ibland får vi till det.

  Gilla

 8. Ja ibland har man en bild i huvudet om hur man vill att bilden man ska fota ska bli. Det är verkligen inte lätt att få till tanken till bild. Gillar din bild mycket. man behöver inte avslöja hur många försök som krävdes för denna bariga bild.

  Gilla

 9. Nu har man något bättre förutsättningar än då jag började fotografera! Gjorde man inte allt själv (framkallning och bilder) fick man vänta någon vecka på framkallningen och sen upptäcka att man kanske hade fel bländare eller tid! Nu ser man resultatet på en gång och är bilden inte allt för oskarp kan man fixa allt i datorn! Kämpa på!

  Gilla

 10. Du tar alltid så fina bilder! Väljer intressanta motiv och skriver små fina funderingar till. Men det är ju alltid så att man hela tiden vill bli bättre på det man gillar att göra… och med tiden blir man nog det automatiskt. Jag tycker att det är viktigast att njuta av det man gör. Ha en bra tisdagskväll ❤

  Gilla

 11. Du är redan en duktig fotograf så du är en bra bit påväg och tänk på att även om det är tråkigt att radera misslyckade bilder så är det varje gång ett steg närmare målet! Ha en bra vecka!

  Gilla

 12. Men ååå, du ska se att du lyckas! Själv har jag insett att jag inte är tekniskt tillräckligt duktig, skulle behöva plugga mycket mer än min ambition sträcker sig till. Därför satsar jag inte på en dyr fin kamera som jag inte kan använda utan knäpper med min enkla kamera och försöker i bästa fall få in en känsla i fotot.

  Gilla

 13. Vad ska jag skriva som inte redan har skrivits. Det är en kanonbild du visar där. Det beror ju lite på vad man vill med sina bilder. Ska man bara ha roligt med sin kamera även om det bara är en mobil eller måste det vara den perfekta bilden alla gånger.
  Tycker du det är kul att utvecklas hela tiden, njut av det istället. Ingen stress och press här inte 😉

  Gilla

 14. Finns inget dåligt alls i bilden du lagt upp, den är näst intill perfekt i mina amatör-ögon. Vet ju som du också vet att jag känner igen mig i det du skriver. Det är på något sätt skönt men samtidigt lite jobbigt att få bra respons på bilder man själv inte är så nöjd med. Jag kan knappt något om inställningar, jag rattar och klickar och hoppas på det bästa, sedan tar jag resten i datorn. Känner mig nästan som en fejk, jag är inte alls så duktig som en del tror när de ser mina bilder. Har svårt att kalla mig för fotograf eftersom jag knappt vet hur man ställer in bästa ISO,bländare, slutartid osv osv??? Jag försöker dock att se det positiva med bristen på kunskap, folk verkar gilla mina bilder trots att jag inte kan ALLT, så det måste ju vara något som är bra. Fortsätt ratta och prova dig fram du med, endera dagen kommer du fram till en inställning du gillar. Och som sagt, dina bilder är hur bra som helst!!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s