Karikatyr

Img_8563-PS2Fem minuter är allt han behöver för att skapa en karikatyr. En förvrängning skapas av dina karakteristiska drag på ett överdrivet sätt och resultatet blir ofta lite roligt.

För andra sommaren i rad sitter han med sitt staffli på Tower Road här i Sliema. Nästa gång jag går förbi ska jag våga sätta mig på den där pallen. Tycker det kan vara dags att byta profilbild 😉

Papperet är i verkligheten vitt men ser ljusblått ut. Någon som vet varför det blir så här eller har tips om hur man får fram rätt färg ??

Fredagstema / Människoskapelser

12 thoughts on “Karikatyr

 1. Hahaha ja det skulle vara kul att se vad han skulle fokusera på hos mig…
  Tycker allt att du ska våga dig på att slå dig ned och få en nu profilbild på din blogg,
  väntar med spänning !!!

  Idag drar vi iväg söderut me bobilen,
  spännande.
  Bila ned till Malmö över till Danmark där vi ska äntra ett kryssningsfartyg CostaFortuna,
  och bara njuta av det vackra utmed Norges kuster.
  Om en vecka tillbaka i Köpenhamn efter en tur till Ryskland också…hahaha Tyskland ska det
  ju stå…..
  Sen en låååång tur hemöver med stopp hos några vänner härådär.

  Två lyckliga dårar på vift !!!!

  Ha det så gott ska se om jag får köpt mig en ny datot så att jag kan uppgradera ibland.

  Tjingelingen från Rantamor.

  Gilla

 2. Tycker absolut att du ska offra fem minuter för en karikatyr, inte nödvändigtvis för byte av profilbild;-)
  Mina blåa papper blir mindre blåa eller t o m nästan vita när jag väljer Nivåer och sedan Auto, eller Autonivåer om du jobbar med en tidigare version av Photoshop.

  Gilla

  • Tack för tipset Beate. Provade autonivåer men det hände inget 😕 Har Adobe Photoshop Elements 8. Har även Paint Shop Pro som jag använder mest men det är lika blått där.

   Gilla

 3. Så roligt! De är så duktiga de som gör sånt där! Jag tycker absolut att du ska våga (personligen hade jag aldrig vågat) och så vill vi se sen! 🙂

  Ang. vitt som blir blått så blir det så i skugga. Skugga blir oftast blå och ju kallare du har vitbalansen desto blåare. Vad du kan göra är att göra som Beate skrev men välja den vita pipetten och sedan peka på det blåa där det borde vara vitt och VIPS så blir det vitt där! Men det förändrar vitbalansen i hela bilden så du får testa dig fram vilket som blir bäst!
  Ett annat tips, när jag fotograferar bröllop och de vita brudklänningarna blir blå är att helt enkelt dra ner den blå färgmättnaden i bilden. Det fungerar bara om det inte finns något blått i bilden som ska vara blått! Har du något som ska vara blått måste man jobba med lager! Lycka till! 🙂

  Ha en skön helg!

  Gilla

 4. Oja, låt dig karaktyriceras. Ser fram emot resultatet. Eftersom mannen är tillbaka för andra året kanske businessen går bra? Ett sätt att livnära sig på varmare breddgrader?
  /Kiki

  Gilla

 5. De är ordentligt duktiga på handen de där konstnärerna, måste vara riktigt skoj att skapa en typ av porträtt, men som är ett porträtt med glimten i ögat. Ser fram emot din nya profilbild 🙂

  Gilla

 6. Jag blev avritad när jag var 18 år och var i Paris på skolresa, men det var ingen karikatyr. Skulle vara kul att se vilka drag de väljer att framhäva! Fick en gång en karikatyr ritad när jag var på konferens i Bryssel och vi åt middag på Seriemuseet. Men då trodde de att jag var polis (eftersom nästan alla andra på konferensen var det) så de gjorde mig till någon form av Vilda Västern Sheriff. Kul bild (undrar var jag har den, den måste jag ju hänga upp någonstans!) men det kändes inte så mycket koppling till mig…

  Gilla

 7. Åh jag beundrar de som kan rita! Och karikatyrer är roliga! Själva tonen i bilden kan du ju styra med vitbalansen. Testa att fota samma motiv med alla olika vitbalansinställningar du har i kameran. Blir väldigt olika sken, gulaktigt, blåaktigt etc. Vitbalansen är det första man ska ställa in varje dag man fotar lärde jag mig på en kurs 🙂

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s