Svart och vit

Fick lite noja igår när jag gav mig ut med kameran i värmen med Birgittas tema i huvudet ”Svartvit noja”.

Himmel och hav är blott blått, på klipporna ligger folk i färgglada badkläder med färgstarka handdukar under röda parasoller. Flaggor i olika färger vajar i den svaga vinden och i Independence Garden syns alla blommor som en prunkande kaskad.

Att fotografera och sen konvertera till svart/vitt känns inte lockande och redigering är inte min starka sida. Letar därför efter svartvita motiv. Enbart svartvitt blir det inte hos mig 🙂

Klicka gärna på en bild för bildspel. Till varje bild finns en liten text.

Onsdagstema / Svartvit noja

15 thoughts on “Svart och vit

 1. Det klaffade ju bra! Du fick lite noja inför temat och sedan letade efter motiv med svart och vitt! Fri tolkning och den ska man ta vara på! Gillar alla bilderna men stiligast är den unge mannen längst upp till vänster! Mysigast är mannen med hatten!
  Ha det bra på Malta!

  Gilla

 2. Eftersom jag inte är så värst förtjust i svart-vita bilder är jag väldigt tacksam för din som alltid så himla fyndiga lösning på det temat!
  Hur kommer du på sådana suveräna lösningar? Din fantasi måste vara gränslös 🙂

  Gilla

 3. Ja men du har lagt ner energi på att finna svartvita motiv och det blev annorlunda och kreativt tycker jag. Jag gillar med andra ord ditt bidrag skarpt idag. Ha en fin afton. Själv var jag inte så kreativ som vanligt alltså 🙂

  Gilla

 4. Så mycket du hittade, läckra motiv! Jag hade samma problem, redigering håller jag inte på med, annat än att sudda ut utseendet på de som inte vill bli igenkända på bloggen… Du lyckades fantastiskt!

  Gilla

 5. Där ser du! Nojan sporrade dig säkert att hitta flera fina bilder med svart och vitt. Alla bilder är fina och damen och herrn på sista bilden är ju för tjusiga i sina svart-vita kläder. 🙂

  Gilla

 6. Oj vad du letat och funnit många så totalt olika svartvita motiv och ändå behållit färgen i dina bilder. Din noja över att ändra vackra färgfoton till monochroma bilder kan jag förstå.
  Din vardagsmiljö är så full med färger från medelhavsblått till ”ölgult” och vinrött i stadsbarerna och färgsprakande kreationer bland badande turister på stränder och vid poolerna. 🙂
  Men som svensk är det inte långt från det gråa vädret till de rent svartvita fotografierna. 😉
  Paret som går på strandpromenaden så tydligt i matchande svart och vitt blir min favorit bland dina bilder.
  Kul att du fick en ny fotograf, Vivian Maier att kolla efter, hoppas du kan se på dokumentärfilmen även där hos dig. Det finns en fin slideshow på YouTube att kolla in med många foton, rekommenderas.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s