George´s souvenirbutik

Img_8237-PS2-22Hos George´s lokala lilla souvenirbutik i Sliema kan man köpa spetsdukar i olika storlekar med varierande vackra mönster, bland mycket annat som finns att köpa här.

Spets är ett traditionellt hantverk här på Malta och handgjorda spetsar är något som malteserna är både stolta och förtjusta över. Förhoppningsvis en tradition som lever vidare.

Veckans fönster / Tema Lokalt

14 thoughts on “George´s souvenirbutik

 1. Intressant och lokalt. Själv kände jag till ”Brysselspets” och har på plats kollat in ett par damer som ”knypplade” ihop vackra spetsar i en lokal i centrala Bryssel.
  Så även malteserna pysslar med detta tidsödande handarbete. Vilket tålamod man säkert måste ha. 😉 Ser den fina spetsgardinen i fönstret. 🙂

  Gilla

 2. Då har malteserna något gemensamt med Turkiet och Grekland. Om de verkligen är handgjorda så ligger det ett otroligt hantverk bakom – ungefär som med mattor. Å ändå gnäller ju ofta turisterna att priserna för dessa gedigna och tidskrävande hantverk är för höga.

  Gilla

 3. Svar: Hahaha! Vet du inte vem Ronaldo är??????? Ja, maken min vet nof´g inte heller om jag tänker efter. Det var han som bet sig i läppen å nej, han är inte min typ – alltför slicky;-)
  Men killen med rastaflätor längst upp till höger samt den längst ner till höger;-)

  Gilla

 4. Vad vi tänker lika i bland du och jag, jag har en liknande bild som din, precis som vid ett annat tillfälle, så kul 🙂 Jag har dock ingen häftig skylt eller ett vackert gammalt burspråk. Gillar skylten, den ser ut att ha varit med ett tag, siffrorna i telefonnumret har blir bortnötta. Faller pladask för dina stadsbilder, husen är ju så vackra på Malta. Önskar dig en fin helg!

  Gilla

 5. Lite kul här att jag inte såg fönstret förrän efter ett tag! Gillar det, för nu när jag tittar på bilden ser jag fönstret mest. Har bläddrat fram och tillbaka några gånger. Spännande!

  Gilla

 6. Vad kul det är att känna igen Malta i dina bilder (nu har jag äntligen lite lokalkännedom där på ön ;). Smart bildval till lokalt tycker jag + älskar skylten.

  Gilla

 7. Nu fick jag lära mig ngt nytt igen. Precis som Erik, känner jag till Brysselspets men att malteserna var så duktiga på att virka hade jag ingen aning om. Knypplar de också? Och fönstret passar förstås perfekt med sin spetsgardin till den fina lace-skylten.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s