Dörrar

Tre varianter av dörrar. Har inte mycket gemensamt annat än den maltesiska honungsgula stenen som så ofta ännu används som byggmaterial, vilket den gjort sen urminnes tider, samt att de alla finns här på Malta.Img_4705-23-SLÖvergivet till förfall. Vet inte vad som en gång fanns här där fasaden av sten nu långsamt vittrat sönder.Img_5094-2-PS3En typisk dörr på Malta. Att huset har ett namn är vanligt och även galler för fönstren. Den ”lilla” fågelholken är unik men den lilla skoavtorkaren i form av en hund syns ofta i olika varianter.Img_5106Pace´s Press på Triq Tonna är har för länge sen lagt ner sin verksamhet men spåren finns ännu kvar.

Fototriss / Tema Dörrar/Portar.

Skyltsöndag.  Att skylta på söndagar är Pumitas idé. Här kan du läsa mer. Roligt och öppet för alla !!

24 thoughts on “Dörrar

 1. Det är den gyllengula stenen som ger värme till städer där den används för byggnader – värmen som saknas i städer i norden då vår sten är grå och ”kall”. Båda är vackra – på väldigt olika sätt.
  Din dörrar är olika – väldigt så. De utgör en fin triss 🙂
  Tack för dina värdefulla kommentarer hos mig – jag tar till mig dina ord och bevarar dem nära.
  Ord. Så viktiga och så farliga. Glöm inte dina – man kan alltid öva i det tysta!

  Gilla

 2. Du bjuder på en fin dörrtriss. Den gamla lilla butiken har verkligen upphört, undrar om det är samma murade vägg även bakom de stängda fönsterluckorna?
  Den bedagade skylten är verkligen härlig, skönt typsnitt på bokstäverna.
  Kul att du fick med även temat ”Skyltsöndag” i din triss. 🙂
  Kanske hänger någon som trissar på temat.
  Visst ser den fina, nya dörren med dörrklappa och fotskrapa på mittenfotot vacker ut men det blir tredje fotot jag väljer i din triss.
  En rå pärla.

  Gilla

 3. Vilka vackra bilder! Den där stenen är väldigt vacker och ramar in även det förfallna på ett fint sätt. Annars gillar jag dörren i mitten bäst, så skulle jag kunna tänka mig att bo, det ser mysigt välkomnande ut! Vårt hus har oxå ett namn, så det passar mig perfekt att ha en skylt med husets namn!

  Gilla

 4. Otroligt fina bilder på dörrar från Malta! Jag var på Malta i mitten av maj! Vi var på en kryssning och hade en heldag iland. Vi åkte en hoponhopoff buss ut på landsbygden plus några timmar i Valletta! Mycket intressant trots att tiden var kort. Vi kommer gärna tillbaka! 🙂

  Gilla

 5. Vilka härliga dörrar och vilket häftigt smide dessutom. Angående din fina kommentar hos mig, jag uppskattade den givetvis, men titta gärna in igen på det inlägg som ligger uppe nu, jag vill inte lura någon.

  Gilla

 6. Det är just sådana dörrar, igenmurade fönster och skyltar som gör Malta så otroligt charmig. Gillar nog den nedlagda affären bäst, den innehåller liksom allt som jag gillar 🙂

  Gilla

 7. Så fint tolkat tema med dina fantastiska portar! Alla dessa unika detaljer är så härliga att titta på! Jag gillade verkligen fågelboet och hunden i mittenbilden! Det gör så mycket med små detaljer som dessa!
  Tack snälla för din kommentar om mina trissbilder! Det gjorde mig alldeles genomglad och varm i magen! 🙂

  Ha en fin vecka! Kram!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s