Vad i…

Gör skuggor ljusare...

Gör skuggor ljusare men inte f*n blev det så mycket bättre för det. Eller kanske något…

Idag gillar jag att testa. Att försöka rädda en misslyckad bild på ett bra motiv genom redigering.
Slutsats efter flera tester i program jag ännu inte behärskar: Träna, öva, öva, träna… !!!

Mål nummer ett är att få bra bilder direkt ur kameran som kräver minimal redigering.
Mål nummer två är att lära redigering för olika effekter som kan göra en bra bild ännu bättre.
Sist men inte minst…

Den som söker fel hittar inget annat
– OKÄND –

Till varje liten bild finns en text som syns om du klickar på den 🙂

Torsdagstema / I Like

12 thoughts on “Vad i…

 1. Det är kul att redigera men det är inte så lätt att fixa bilder som är smårisiga! Som du säger, övning, övning och åter övning! Gillar att du visar olika varianter av samma bild, hur du testade dig fram! Det viktigaste är att ha roligt med kameran sen kan det inte hjälpas om bilderna inte blir perfekta!
  Ha det bra på Malta!

  Gilla

 2. Oftast är det verkligen roligt att jobba ned foton som behöver lite hjälp att bli vad jag minns dem som 😉 men det finns gånger då … AAhhh! Det är väl då man tränar på tålamodet 😉 och det behövs kanske också. 😉 kanske.
  Gillar din ”I Like” – och det blå. Alltid det blå!

  Gilla

 3. Bilden blev ju mycket bättre när den blev ljusare. Det är inte alls lätt att få till det så att man blir nöjd. Fint motiv, så jag förstår att du ville bättra på lite. 🙂

  Gilla

 4. Redigering är kul för det mesta men ibland blir det inte som man vill då kan det vara kul att testa olika effekter och så får man accepera att det inte alltid blir perfekt. Hursomhelst gillar jag din bild, den underbara blå färgen som du ofta har i dina bilder den är helt underbar!

  Gilla

 5. Det är bra att testa sig fram när man redigerar, man kan inte lyckas på en gång, ofta får man göra om. Av de redigeringar du gjorde måste jag dock säga att originalet var bäst, de andra blev snudd på lite diffusa. Jag brukar oftast börja med att göra bilden lite skarpare, sedan fördjupa om så behövs för att sedan gå över till färgkurvor, dvs färg, ljus och mättnad. Det är himla svårt, man måste helt enkelt känna sig för och jag är långt i från bra på det. Tror dock inte att det finns många professionella fotografer som inte redigerar sina bilder, oftast fotar de i RAW också, då måste man redigera bilden för att den ska bli bra. Bla bla bla… känns som om jag ordbajsar, men du förstår hur jag menar. Hur som helst, oavsett om du redigerar dina bilder eller ej så lyckas du alltid få skarpa och djupa bilder, du är duktig!

  Gilla

 6. Perfekt att ta något foto och bara testa. Övning sägs ge färdighet och med dessa bildbearbetningsprogram tror jag att det är precis så. Man måste testa. Din bild är ju inte helt enkel, vill du få fram asiatens ansikte eller hans surfplatta han tar foton med eller havsbakgrunden?
  Tycker nog ditt original är bäst av dessa, precis som Hanna nyss skrev.

  Gilla

 7. Ja vem önskar inte att bilderna blev perfekta på en gång… Men det är ju bra när man har något att jobba på 🙂 Beundrar dem som kan redigera riktigt snyggt. Jättefina bilder. Ha en bra helg!

  Gilla

 8. Jag gillade den första bäst… Kan vara att jag ser lite dåligt, så jag gillar när det är skarpa konturer och mycket kontrast i form av skuggor!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s