Människor i vardagen

Tycker det är kul att fotografera människor i vardagen. Inte alltid så lätt då man självklart måste visa respekt. Vågar ibland fråga men oftasts blir bilderna spontana. En del blir bra andra mindre bra men lika roligt ändå. Här är några exempel…Img_3207Småprat och funderingar syskon emellan… Img_0342En joggare söker svalka vid en vattenkran. Kunde blivit bra om det inte vore för den där gula klänningen.Img_3225-OR-PS1-SkuggorSom så många andra. Omvärlden är för tillfället borta och all koncentration riktad mot mobilen. Valletta kan  anas i bakgrunden.

Onsdagstema / Favorittema

 

14 thoughts on “Människor i vardagen

 1. Håller med dig, det är roligt att fota människor i vardagen, speciellt när de är helt ovetande om det. Vågar sällan, men försöker bli bättre på det.
  Gillar bilden med joggaren trots – eller på grund av – den gula klänningen, man studsar liksom till lite mera.
  Å sista bilden är underbar med skuggorna av staketet på tjejens kropp och den mjuka bakgrunden med Valletta. Å förresten I could kill for her body 😉

  Gilla

 2. Sköna vardagsbilder! Du har ofta väldigt bra sådana bilder! Visst är det kul att fotografera människor men jag tycker det tar emot ibland! Försöker mig på mer gatufotografering och har blivit lite modigare senaste tiden!
  Ha det bra!

  Gilla

 3. Dina gatubilder är lätta att tycka om, jättefina alla tre.
  Jag tycker det är svårt att gå fram och fråga innan man fotar folk på stan. Dels så är jag blyg men också för att oftast så har ju fotoögonblicket redan passerat då, människan blir medveten om dig och uppträder på ett annat sätt, mer onaturligt. Tycker att finaste bilderna får man när någon är omedveten om fotografen.
  Sen är det ju det där med att lägga upp bilder på folk som inte vet om att bilden ligger ute på nätet. Men huvudsaken är väl att man inte skriver ut namnet på människan. Skulle dock inte lägga upp en pinsam bild på någon, inte där man ser vem det är i alla fall 🙂 inte tvärlätt att veta hur man ska tänka…

  Gilla

 4. Fina bilder! Fastnade särskilt för den översta med barnen som står och filosoferar, så härlig! Tycker så mycket om att se den här typen av bilder och försöker jobba upp modet för att själv försöka mig på den här sortens fotografering.=)

  Gilla

 5. Jag gillar dina gatubilder och jag tycker du är modig som vågar fota så. Jag hoppas det ska släppa för mig snart, för jag skulle verkligen vilja testa det! Av de tre du visar nu blir bilden på barnen min favorit, de ser ut att ha en bra diskussion!

  Gilla

 6. Dina bilder är väldigt fina och har nånting att berätta. Själv är jag också en av de fega. Det kan bli en bild bakifrån eller i alla fall en bild där man inte ser ansiktet. Man kanske skulle försöka då och då. Ha en bra dag!

  Gilla

 7. Jamen, det där är du ju också så otroligt bra på! (Kul att se att du faktiskt fotar brudar också ;-)). När man ser dina foton tror man att folk på Malta inte har en tanke på alla kameror runt omkring dem, är det inte lika vanligt med kameror där som här eller fotar alla med mobilen?

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s