Humboldt Redwods State Park

Söndagen bjöd på regn och åska här på ön. Valde att stanna inne trots att det var nära 20 grader ute. Tar fram mina minnen från Kalifornien och tänker på resan som blev så mycket bättre än jag vågat hoppas på.Img_4584-Humbold-PS2Väljer några bilder från den oplanerade färden till Humboldt Redwood National Park. Här finns världens högsta och äldsta träd, vissa över 2000 år gamla ! Det var en helt fantastisk känsla att få vandra där i skogen.

Parken ligger norr om San Francisco och det tog nästan hela dagen med bilen att ta sig dit. Vägen utmed Stilla Havet slingrades sig så det ibland kändes som om vi åkte runt oss själva. Oj, vad maken njöt av att köra vår hyrda Mustang. Det var dimmigt och kallt. Att åka med caben nere var inte att tänka på men så härligt ändå.Img_4519-2För att utnyttja hela nästa dag stannade vi på vägen för övernattning i Fort Bragg, bara det en upplevelse i sig. Efter klockan nio var allt i den lilla byn stängt och lika bra det för vi var trötta och somnade tidigt.

Framme ! Här spenderade vi hela dagen i skogen. Med bilen tog vi oss fram på de smala vägarna för att hitta platser att vandra på. Klicka på bilden med de små skyltarna. Årsringarna påvisar ett väldigt gammalt träd.Img_4680-Humbold Lite svårt i USA om man inte är van. Här mäter man meter i Feet, temperatur i Farenhight och avstånd i Miles.Img_4673-HumboldVad liten han blev maken 😉Img_4738-HumboldAtt åka bil genom ett träd kan förvisso upplevas som spektakulärt. För min del kändes det som en lite onödig och överskattad turistattraktion men ville ju ändå se då vi var så nära. Img_4740-Humbold-PS2Som väl är skadar man inte längre träden så här utan man gör istället allt för att bevara dem.Img_5500-PS3Dagen lider mot sitt slut. Vi vänder för att åka tillbaka via San Francisco ner mot Los Angeles. Första stopp för övernattning blev Santa Cruz. Träden byts ut mot palmer och vi närmar oss den så efterlängtade värmen…

Helgbilden

Som vanligt är småbilderna klickbara och till varje bild finns en liten text 🙂

14 thoughts on “Humboldt Redwods State Park

 1. Herregud vilka fantastiska vyer! Sitter med öppen mun och beundrar. Förstår att du/ni var supernöjda med den road trippen. Alltid bäst att ha låga förväntningar, då blir man nämligen positivt överraskad = perfekt!
  Å en Mustang som hyrbil! Wow! Mäktigt. Jag älskar ju bilar och just den kärran är mums tycker jag 🙂
  Å det där med mått, jo, 11 000 feet är 33 000 meter, eller om der är tvärtom;-) Miles är jag lite bättre på: en mile är 1,6nnn kilometer 😉

  Gilla

 2. Vilken resa! De där jätteträden har jag sett på bild tidigare men jag är lika imponerad nu som då! Så häftigt att köra rakt genom trädet, då känner man sig nog liten! Kul att du visar så många bilder så man får en uppfattning om hur det är!
  Ha en skön kväll!

  Gilla

 3. Väldigt häftig resa, var där själv för några år sedan men vi var aldrig norr om San Francisco. Kustvägen ner mot Los Angeles är verkligen vacker. Det är härligt att ha sådana minnen!

  Gilla

 4. Jag säger bara en sak, jag njuter av din bildserie. Minns den Redwood skog vi åkte till, ej så stor som den här. Men vilka fantastiska träd…
  Man blir så ödmjuk inför vad jorden skapat.
  /Kiki

  Gilla

 5. Häftigt att fått se allt det där på riktigt 🙂 Riktigt häftigt!
  Sv: Tack 😉 Du anar inte hur det ser ut i mitt huvud! Det är bara ett och annat som slipper ut … och det ska ni vara glada för 😉

  Gilla

 6. Så jäkla maffigt! Som gammal ”skogsarbetare” (planterat och röjt skog) så tänker jag mest på hur svårt det ska vara att avverka, skönt att de bevarar istället numer… Och Mustang har jag bara åkt med brorsans kompis som är raggare. rätt coolt att åka i den på Avenyn i Göteborg ändå… Som hyrbil låter det fantastiskt!

  Gilla

 7. Häftigt och spännande med Redwood park, lite sådär typiskt amerikanskt, klart att till och med träden ska vara störst 😉

  Tack för din kommentar. Jag lever men har mer eller mindre tappat motivationen för att blogga för tillfället, har haft så mycket annat att fokusera på. Har även varit dålig på att kommentera hos er andra. Dessutom börjar jag tröttna en aning på fotoutmaningar, känns som om jag vill börja blogga mer på fri hand. De som gillar mina bilder kikar väl in ändå får jag hoppas. Inget ont om fotoutmaningar eller de som håller i dem, men för min del börjar det bli tradigt och inte så stimulerande. Vi är väl några stycken som hängt med varandra ett tag, medan en del andra mest går runt och skriver en kort kommentar för att det är så man ska göra och sedan finns det de som är med i varenda fotoutmaning men som aldrig kommenterar hos någon. Hur som helst så kommer jag nog minska på medverkan i utmaningarna, kommer fortsätta med Veckans fönster, det var den första fotoutmaningen jag deltog i för 3 år sedan och jag gillar både Susanne och upplägget 🙂 Naturligtvis kommer jag fortsätta att kika in och kommentera hos dig. Väldigt gulligt av dig att erbjuda mig fotokursen, men behåll den du och använd den en regnig dag. Det jag behöver är bloggmotivation, men den kommer nog tillbaka snart, har ju fotat massor med den nya kameran de senaste veckorna, så bilder råder det inte brist på 🙂

  Ha det gott och ta hand om dig!

  Gilla

 8. Wow vilka träd och vilken resa!!! Jag som tyckte vi såg stora träd i Australien, men de var ju ingenting jämfört med dessa. Håller med om att det känns lite turistiskt att åka bil genom trädet, men ibland är det ok att vara lite turistiskt 😉 Vad roligt att resan blev så lyckad. Nu kan du leva på minnen och bilder en lång tid framöver. Ha en bra fortsättning på veckan!

  Gilla

 9. Wow vilket underbart ställe och vilka toppenbilder! Jag älskar stora gamla träd så jag skulle vara i paradiset där! Förstår din make, jag skulle också gärna köra en Mustang någon gång.=) Älskar bilden på lastbilen med de stora stockarna, så snyggt att du har fått hytten skarp men fartkänsla i bilden tack vare oskärpan på trailern!

  Gilla

  • Roligt att du lade märke till lastbilen !! Tycker de är så läckra och speciella just för USA. Den här var den enda som iallafall blev lite bra bland alla de jag försökte fota. Inte så lätt när man själv sitter i bilen 😉

   Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s