Konsten att balansera på en bräda

Hoppades få se många vindsurfare briljera på sina brädor bland höga vågor i Kalifornien. Kusten är ju känd bland surfare men Stilla havet låg spegelblankt. Kanske därav namnet men snarare var vi där fel säsong 🙂

Då vågorna är nästan obefintliga kan det kanske vara ett ypperligt tillfälle att försöka lära sig att surfa på en bräda. Inget för mig men i Malibu fanns denna modige herre som gjorde ett gott försök. Img_5607-MalibuInstruktör och elev på stranden i Malibu.Img_5610-PS2Bara 16 grader i havet men våtdräkten skyddar mot det kalla vattnet och vågorna är tillsynes små.Img_5612-PS2Hur var det nu då ?? Skulle jag börja med att öva balansen genom att ligga på brädan.Img_5614-1-PS3Hoppsan. Fötterna upp och huvudet ner… Vart tog brädan vägen ???Img_5616-PS3Ser han fram emot morgondagens lektion tro då kanske vågorna är högre. Tycker han var ypperligt duktig och idag kan han säkert sin sak. Om än det kanske kändes lite omtumlande i början…

Onsdagstema / Omtumlande

Som vanligt är bilderna klickbara till större format men kvalitén är inget vidare. Stod  en bit ifrån och zoomade allt jag förmådde. Hade dock bestämt att om jag väl såg någon ”surfa” skulle det också förevigas 😉

11 thoughts on “Konsten att balansera på en bräda

 1. Hahaha, kanonbra tolkning av temat! Ja, fy tusan för att dras med i vågorna och tumla runt utan att riktigt ha pejl på vad som är upp och vad som är ner!

  Gilla

 2. Kul att du bestämde dig för att fota en surfare, de är ju lite av ett signum i Kalifornien. Kan inte säga annat än att det ser spännande ut när de ger sig iväg på brädan, en frihetskänsla. Samtidigt ser det riktigt svårt ut, förstår inte hur de orkar dra upp sig i stående position samtidigt som de ska hålla balansen. Vore jag smidigare kanske jag skulle ha testat nån gång 🙂

  Gilla

 3. Inte helt lätt det där att balansera på en bräda.
  Har ju nog med att promenera i skogen och hålla balansen, tur jag har en stav att stödja mig emot.
  Ser så härligt ut där vid havet, vårat hav lär nog dundra på med vågor just nu för här stormar det,
  och regnet strömmar ned….
  Tur vi var ute å fotograferade lite höstfärger igår, för nu blåser nog allt det vackra bort.

  Tjingelingen från Rantamor.

  Gilla

 4. Kan tänka mig att det är ganska omtumlande att hamna med huvudet även under de ”smà” vàgorna! Härliga bilder!

  Gilla

 5. Hahaha! Perfekt dokumentation av killens tappra försök att bli vän med brädet. Ingenting för mig heller, men att titta på personer som kan det där med balans är riktigt kul. Beundrar dom som kan!

  Gilla

 6. Haha! Det där är inte lätt. Mannen provade på i Costa Rica, även det Stilla Havet och där var vågorna enorma, men en dag var det lite lugnare så han vågade prova. Det började med att en 10-årig grabb kom fram och berättade att han hade brädan åt fel håll 🙂 Men han kom upp till slut!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s