På tal om cyklar…

Img_5783-PS3 Skuggor…ett perfekt transportmedel att ta sig fram på. Som jag skrev i ett tidigare inlägg fanns det många cyklister i Venice Beach / Los Angeles, varav ytterligare en syns här.

Blev lite nyfiken på cykelns historia…

I slutet av 1700-talet konstruerade den franska greven de Sivrac föregångaren till cykeln. Den kallade han ”célerifére” (snabblöparen). Cykeln var nästan helt gjord i trä och man tog sig fram på den genom att sittande ta fart med fötterna och löpa. Det fanns inget styre utan man fick luta i sidled för att få dessa tvåhjulingar att vika av något. Om greven verkligen var uppfinnare eller bara en känd användare anges dock inte i skrift…

…vill du veta mer kan du fortsätta att läsa här.IMG_4864-PS2 skuggorFann den här fina skapelsen i mitt bildarkiv. Årsmodell okänd. Tillverkad på Malta ??  😉

Fredagstema/Människoskapelser

12 thoughts on “På tal om cyklar…

 1. Rolig läsning! Håller med Violen, tur att det har gått framåt! Cykeln är ett superbt transportmedel. Går lite i perioder för mig att cykla. Försöker ta cykeln till stallet och då gör jag det flera dagar i rad, sen har jag bråttom och tar bilen och så glömmer jag liksom bort cykeln ett tag igen… Skön bild! Ha en härlig helg i ett något varmare klimat än oss 🙂

  Gilla

 2. Cykel är verkligen ett bra transportmedel! Den första cykeln du berättar om làter lite som de man köper till de mindre barnen, fast de har som tur är ett styre! Men utan trampor tar de fart med fötterna samtidigt som de tränar upp balansen.

  Gilla

 3. Jag älskar att cykla, tycker det är ett skönt sätt att färdas på! Om jag bara fick välja två färdmedel för resten av mitt liv skulle det bli tåg och cykel. Båda de färdsätten ger min själ vila. Om jag skulle hälsa på dig fick jag simma dit…

  Gilla

  • Samma här. Älskar att cykla och att åka tåg. Det är som en lisa för själen. Nu finns det ju dessvärre inga tåg här på ön och de få ”cykelvägarna” som finns är mer eller mindre livsfarliga. Inte behöver du simma för att komma hit !! Ta cykeln ner till Italien sen tar du färja vidare till Palermo på Sicilien, de har säkert motionscyklar på båten. Sen kan du cykla ner till färjeläget där katamaranen till Malta avgår. När du sitter på katamaranen kan du blunda och låtsas att du åker tåg. Väl framme på Malta måste du dessvärre sitta i vår Smart ca 20 minuter. Därefter kan du sitta på min motionscykel och underhålla mig medans jag sitter och arbetar 😉 Välkommen till Malta Freja 🙂

   Liked by 2 people

 4. Men tror du det ser skönt ut med cykel, strand och vatten? Jag gillar det och önskar att jag fick en dos av det jag med.
  Sv: Var är alla färgerna, frågar du? Enkelt, det har varit grått, grått och grått här i vad som känns som en evighet så när jag tog bilden på gässen var det ännu en dag med gråväder. Så jag tog och konverterade bilden till svartvitt istället. 😉 I övrigt har många träd redan tappat sina löv, så det börjar kännas lite som panik över att inte hinna fota alla fina färger. Men det blir ju inte så effektfullt med en gråtung himmel.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s