Helgbilden

Ännu en helg är till ända. En helg lik så många andra och som i minnet ganska snart gått spårlöst förbi. Img_8431-OR-PS3En man sitter i Spinola Bay och hoppas på fisk. Är säkert inte första helgen han sitter här.
Liksom det inte var sista helgen jag gick min milslånga runda med kameran. Img_1241En promenad utmed havet från Sliema till Balluta och vidare till Spinola Bay. Söndag morgon regnet duggar och det är bara grått. På eftermiddagen är molnen borta och döljer någon annans himmel.Img_8318-2-PS1Malta, min vardag en söndag i november. Där kontrasterna är stora och vyerna många.
Vem kommer på tanken att bada när det är 23 grader i havet och vågorna skummar. Brrr..Img_8322-PS2Hoppsan 😉

Helgbilden

16 thoughts on “Helgbilden

 1. 23 grader i Medelhavet är ju riktigt bra – om man jämför med de 15 vi hade i Frankrike i augusti….
  Jag badade faktiskt en gång under våra två veckor där. Då visade tempen 20 grader. Brrr……

  Gilla

 2. Vad jag saknar den där blåa himlen, här i Örebro är det som om sista dagen är kommen varje dag, bara moln och regn. Jag blir så otroligt trött och går runt här mer eller mindre som en zombie, det är ju konstant mörker… Det är tur att jag har dig Anita som visar upp så ljusa och fina bilder från ditt paradis. Att bada i 23 grader är väl det jag gör varje sommar, i mina öron låter det riktigt varmt faktiskt. Ha en fin vecka!

  Gilla

 3. Jag läste engelska på Malta för många år sen och bodde där då ett tag och det var en spännande upplevelse då kontrasten från Sverige var så stor. Snö och is här och varmt och skönt där nere. Läckra bilder helt klart det är så jag längtar ner dit.

  Gilla

 4. Med tanke på hur vädret är hör i nollåtta så är dina bilder den ljusinjektionen jag behöver, speciellt tvåan!
  Å visst, min smärtgräns för att bada går vid 24 grader 😉

  Gilla

 5. Jag älskar det blà i dina bilder, himmel och hav, sà vackert! 23 grader i vattnet làter inte alls illa men med de skummande vàgorna hade jag nog ändà avstàtt fràn ett dopp..

  Gilla

 6. Hahaha, om det vore 23 grader någon gång i sjön här där jag bor skulle jag tycka det var kanonvarmt! Min dotter gick förbi när jag kollade dina bilder och tyckte de var superfina och jag kan inte annat än instämma. Så härliga färger!

  Gilla

 7. Njuter av dina vackra bilder, gillar den blå färgen som binder samman dem så snyggt! Åh tänk att bada i 23-gradigt hav, vilken lyx!=) Tycker det är så snyggt med dina runda bilder. Tänker varje gång att ”nu ska jag också försöka fixa såna”, får väl se om jag lyckas någon gång.=)

  Gilla

 8. badade på samma plats en månad sedan… ( den är väl nedanför White shadows statyn..) tycker att känna igen stegen som dök upp under våra sista dagar i Sliema…detta var vår tredje besök på Malta..alltid lika underbart !! Fina bilder !!! 🙂

  Gilla

 9. 23 grader i vattnet – det är ju pissljummet! Jag skulle fullkomligt bo i de där vågorna, fast kanske där jag inte riskerade att slås mot klipporna. (Nog fattar jag att du bara ville ha en ursäkt att få fota mannen i sina badbrallor, jag har ju lärt mig vad du gillar att fota 😉 )
  Men de där underbara små blå båtarna, jag blir så glad varje gång du visar dem – de är som karameller fyllda med sommar!

  Hos mig blev allt kaos när min signatur försvann. Något script som slutade fungera, så jag testade att ”stoppa” det. Gissa vad som hände? Hela inlägget om hibiskusarna försvann och blev ett inlägg från Berlin men med hibiskusarnas rubrik och kommentarer! Jag blev så vansinnigt irriterad! Verandan finns dock kvar och du är varmt välkommen att titta in när du kommer till stan!

  Och så det där med Så ska det låta: Inspelningen brukar ta ca 3 timmar och själva tävlingen går alltid rätt till. Vi som är i studion får en tydlig blick för vilka artister som är snabba i tanken och kvicka i orden och vilka som behöver tänka länge, länge enbart för en sång med t ex ordet ”the”. Det är väldigt intressant att se artisterna så här, när de inte kan förställa sig, och det har fått mig att ändra uppfattning om en och annan. (Jag saknar den mycket skicklige programledaren Peter Settman – att vara programledare är helt klart ett krävande yrke och inte något som en artist eller sportprofil kan göra bara för att han/hon är känd, även om det inte syns i det klippta programmet). MEN när grundinspelningen är gjord behöver programmet fixas till. Någon artist har kanske fått för lite tid, eller kom in för sent i programmet. Ett lag kan ha varit så överlägset att det andra hamnar i dålig dager (o ja, det har jag sett många gånger!). Det finns ju ingen som ställer upp om deras varumärke blir skadat, så det är här ”fusket” kommer in. Man spelar helt enkelt in nya sånger/längre sånger/ibland helt andra sånger för att alla artister ska få ungefär lika mycket tv-tid. Och då kan det gärna bli något som är anpassat speciellt för artisten ifråga, vilket får tv-tittaren att tycka att programmet är tillrättalagt.

  Gilla

 10. Så härligt med lite sommarbilder mitt i höstrusket. Regn, regn och regn här! Fantastiska bilder som vanligt som gör mig glad! 23 grader kan väl vara ok, men aldrig i de där vågorna!

  Gilla

 11. För att vara en av alla dessa helger tycker jag att dina bilder talar om minnesvärda stunder. Härgårman gör sin nästintill himmelska promenad. Det finns så mycke underliggande humor i din bildserie=snyggt.
  /Kiki

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s