Sliema Local Council

Susanne som håller i Veckans fönster har valt temat ”Kommunalt”.
Väljer några ”kommunala” bilder från stadsdelen Sliema där jag bor.L1060375-PS2Skylten visar vägen till Maltas motsvarighet till det kommunala huset, ”Kunsill Lokali”.Img_2108 (2)Passerar en local wardens, en ”lapplisa” i kommunal tjänst.Img_5112-1En skylt uppsatt av kommunen i Sliema  som varnar för dryga böter om man skräpar ner.
Här kan man få böta allt från 58 Euro till 1,233 Euro beroende på vad man slänger.

Fönstret på sista bilden sitter ovanför dörren. Men det såg du naturligtvis 😉

Veckans fönster / Tema Kommunalt

12 thoughts on “Sliema Local Council

 1. Som vanligt löste du det temat galant det också – som alltid. Gillar bildserien speciellt med tanke på hur ”lätt” det egentligen är att översätta maltesiska till engelska.
  Dessutom gillar jag faktiskt de höga böterna om man skräpar ner. När jag tänker på våra busshållplatser och hur det ser ut där borde Sverige nästan följa efter Malta där.

  Gilla

 2. Härligt att se något kommunalt som inte är i samma känsla som här i Sverige, för även om det byggs mycket nytt här så är större delen av de kommunala anläggningarna fortfarande förskräckligt tråkiga. Till och med Maltas ”lapplisa” är ju charmig i sin skärmmössa 🙂 Sedan faller ju jag pladask för de blåa fönsterluckorna, det gör jag ju alltid. Ha det gott!

  Gilla

 3. Intressanta bilder från din stadsdel! Lustigt att både Malta och här i Andalusien så verkar man ha nya och väldigt dyra böter för olika ”små” brott. Jag tror nog att om det kommer till kritan så sänks beloppen avsevärt. Men förstås bra om de hindrar många att tänka efter och tex sluta att skräpa ner!

  Gilla

 4. Lyckliga du som bara kan kliva ut i solen och hitta bilder som berikar och passar så utmärkt till alla teman som Sassa hittar på. Läckra bilder som jag bara vill krypa in i.

  Gilla

 5. Älskar att komma in och titta på alla bilder från det underbara Malta, jag längtar så tillbaka dit. Jag hoppas jag kommer att kunna åka dit snart igen och bo ett tag med min dotter.
  Vackert och det får mig att drömma…

  Gilla

 6. Åh, vad de där fönsterluckorna lockar! Härlig bild, ja det är de alla tre! Inser plötsligt att det maltesiska språket ser intressant ut – jag som i min enfald trodde att det var engelska som var hemspråket förstår nu att det inte alls är så!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s