Byta bostad

Efter mer än sju år känns det som det är dags att byta bostad här på Malta. De första sex åren bodde vi i ett så kallat Townhouse. Ett väldigt gammalt hus med otroligt mycket charm men även stora fuktproblem.

Nu bor vi i ett penthouse. En lägenhet högst upp i huset med många fördelar bortsett från att man enligt föreninges stadgar inte får ha hund, inte ens på besök !! Ett dessvärre orubbligt beslut i vår lilla förening.

Det finns gott om hus och lägenheter på marknaden.
Img_7595-1-PS3-111Det här kan vara ett klipp om man nu är beredd på att riva eller totalrenovera.Img_5107 (2)-2Då kanske det efter ett tag kan se ut så här istället. Snygg fasad och blått dessutom !Img_3412-PS2Never ! Helt uteslutet att bo i en av dessa lådor om än det är nybyggt och även om man får ha hund.

Får se hur det slutar men roligt och spännande är det att fantisera och planera.
…och kontrasterna är som synes utan tvekan väldigt stora.

Tack snälla Beate som puffade på mig så jag fick inspiration till ett inlägg trots allt . Du är en pärla 🙂

Torsdagstema

13 thoughts on “Byta bostad

 1. Spännande att se om ni hittar något nytt boende på Malta.
  Finns säkert mycket som är charmigt men ändå i behov av mycket renovering,
  och fukt ska du vara lyhörd på eftersom det kan framkalla svår astma.
  Håller tummarna för att ni hittar ert drömboende så att ni kan skaffa hund,
  förstod som att just detta stod på önskelistan =)

  Tjingelingen från ett grått å hurvigt norrland.

  Gilla

 2. Nu har ju inte jag renoverat något hus, men jag är nog partisk när det gäller gamla hus, speciellt när de är fulla av charm. Hade jag kunskapen, orken, pengarna och någon som ville bygga ett kärleksnäste tillsammans med mig så skulle jag inte tveka, ett gammalt hus har ju så mycket att berätta. Det viktigaste är nog att fokusera på vad man vill ha och vad man är beredd att lägga på det, i allt från pengar, tid och ork. Om hunden är det viktigaste kanske det räcker med att byta förening. Lycka till med funderandet, ska bli spännande att se hur det blir 🙂

  Gilla

 3. Det här låter spännande men också svårt! Gamla hus kan vara hur charmiga som helst men dyra att renovera men har man en stor kassa, kunskap och gott om tid så varför inte! Det blir intressant att följa utvecklingen för du berättar väl hur det hela fortlöper! Kanske drömmen om hunden snart blir sann!
  Ha det bra!

  Gilla

 4. Jag har alltid önskat mig ett hus med blà fönsterluckor sà jag tar det i mitten utan att tveka! Att leta hus kan vara ganska roligt om man bara vet vad man letar efter och det verkar ju finnas en del att välja pà hos dig! Lycka till!

  Gilla

 5. Underbart att du kände dig inspirerad att blogga igen! Du inspirerade mig ju häromveckan 🙂 perfekt helt enkelt å 1000 tack för länken 🙂
  Vad gäller boende så verkar det inte så lätt. Ett renoveringsprojekt kostar ju både pengar och tid. Nybyggen är så lyhörda och av dålig kvalitet att någon fick betala mig för att flytta in där. Någonting byggt på 1980-1990 talet och som välkomnar hundar kanske vore bra!
  Ska bli kul att se vad ni väljer 🙂

  Gilla

 6. Jag har förstått att fukten är ett stort problem på vintern på Malta. När killarna flyttade dit i januari så hade de problem i den lägenheten som var på bottenvåningen. Mögel i hela köket!
  Ha det gott!!!

  Gilla

 7. Det med blå fönsterluckor ser riktigt fint ut. Själva valde vi efter att ha funderat hit och dit i ett par års tid att flytta från ett hus på landet som var i behov av renovering till en lägenhet i ett nybyggt trevåningshus inne i stan. Vi trivs väldigt bra och är mycket nöjda med vårt val. Hela somrarna bor vi i vår sommarstuga vid havet.

  Gilla

 8. Så spännande, det är ju kul med ett nytt boende, ni väljer säkert det rätta. Vilken konstig regel att man inte får ha hund, gäller det även alla slags husdjur ? Må så gott!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s