Helgbilden

Img_9259Fint väder och flaggan i topp !
Maltas flagga är visserligen också röd/vit men med statsvapnet i flaggans kant och halva röd, halva vit.
Det här måste vara Englands flagga.Img_8919-PS2Fika ute, lite shopping och sen inte mycket mer som fastnat på bild under helgen som gick.

Förutom mina tappra försök att få fram bra bilder i s/v vilket Hanna inspirerat mig till med sina alltid så fina bilder. Här syns två helt olika exempel. Vilken är bäst / sämst 😉

Helgbilden

12 thoughts on “Helgbilden

 1. Vad kul att du testar på svartvitt, visst är det kul att leka med skuggor och ljus på ett helt annat sätt än i färg!? Nu har ju du så fint ljus och oftast så fint väder så dina färgbilder blir ju hur bra som helst, men det kan vara kul att variera sig. Jag brukar använda svartvitt just på gatubilder för att ta bort allt fokus på störande moment, så fokus blir på människorna och situationen istället. Sedan gillar jag djupet i svartvitt, blir en helt annan bild utan en massa färg. Jag gillar båda dina svartvita varianter, den till vänster ger dock mer skugga och djup. Jättefint 🙂

  Gilla

 2. Alltså den första bilden får mig att dreglar. Så himla läckert! Å jag har en känsla av att Malta har en speciell blå himmel – åtminstone här hos dig. Himlen är nästan alltid så mättat blå, vilket är så vackert!

  Nu till dina vimmelbilder. Ärligt talat ser jag ingen skillnad mellan de två svart/vita bilderna. Å japp, självklart har jag förstorat upp båda. Nå’t bättre hade du ju inte förväntat dig av mig heller 😉 Hursomhelst gillar jag alltid färgbilder bäst. Jag blir glad att titta på färksprakande foton.

  PS. Där fick du ju till ett mycket väl godkänt bidrag till Helgbilden. Hade inte förväntat mig något annat heller av min favo fotobloggare 😉 DS

  Gilla

 3. Så blir jag avundsjuk igen – den blå himlen, de bara armarna och glädjen av att få sitta i värmen o ta en fika.
  Det är hög tid för dig att ta flyget till Stockholm så du får leva i det grå och mörka. Idag fick jag tända ljuset kl 14.30!
  Ha det gott där i värmen!!

  Gilla

 4. Det är kul att testa på nya saker, jag gillar svart vita kort, speciellt när det är människor med för det blir ett annat djup på något sätt. Annars gillar jag ju dina ljusa fina bilder med den fina blåa himmeln 🙂 Gillar nog den vänstra svartvita bäst 🙂

  Gilla

 5. Har suttit och studerat de två svartvita bilderna och jag ser inte mycket skillnad. Mellantonerna är lite mörkare i nr. 2. i alla fall på vissa ställen och på min skärm. Den är inte alls bra, min skärm alltså 🙂 Det är på gott och ont man fixerar sig vid detaljer, det är tidskrävande och man får beslutsångest men å andra sidan så kan det vara små detaljer som gör att en bild känns genomarbetad och bra…

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s