Alla är fotografer

IMG_9671-2 Idag är vi alla fotografer varav många använder sin kamera med stor entusiasm. Ett trivsamt nöje…IMG_9671Själv har jag för tillfället lagt kameran på hyllan och testar mig fram med bland annat svart/vitt och redigering.IMG_9671-SMSMSå här såg bilden ut direkt från kameran ! Var kom den gröna färgtonen ifrån ? Hur var det nu med vitbalansens autoläge. Den redigerade bilden högst upp blev inte heller bra. Tycker den har blåstick.

Jobbar vidare på ett som sagt ganska trivsamt nöje med ibland vissa motgångar. Skam den som ger sig. Tips tas tacksamt emot. Kritik är en sporre !!

Mannen ligger i Kuala Lumpur nedanför Twin Towers. Han riktar inte kameran mot de två tornen som man lätt kan tro, han försöker istället fånga  två poserande damer 😉

Torsdagstema

22 thoughts on “Alla är fotografer

 1. 🙂 när jag ser din bild undrar jag om man själv ovetandes blivit fotad när man fotar, det kan ju se ganska roligt ut som här.. Färgstick kan vara trixigt att få till tycker jag, om jag inte lyckas brukar jag göra bilden svartvit så är man av med problemet. Tycker ändå att du lyckats bra med den här, men kanske lite mer rött skulle värma upp den lite mer.

  Gilla

 2. Det är kul att se hur vissa verkligen anstränger sig till det yttersta för att få den perfekta bilden. Det händer att jag också lägger mig raklång för att ta en bild, men inte mitt inne i stan, dessutom skulle jag numera ha svårt att ta mig upp om jag la mig ned på asfalten. Vet inte riktigt vad som hänt med din bild, så att den blivit grönaktig, känns som om det behövs lite mer värme och ljus. Annars brukar jag göra precis som Marit skriver, rädda bilden med svartvitt, jag gillar ju svartvitt som du vet 😉 Just när det gäller folk i stadsmiljö så passar ju svartvitt bra. Jag brukar även använda gratisprogrammet fotor.com i bland, de har massor med roliga filter som du enkelt och automatiskt lägger till, då kan du få din bild i allt från retrolook till colorsplash. Testa vettja 🙂

  Gilla

  • Jag beundrar ditt tålamod och vilja att lära. Själv tar jag bara fler bilder och väljer den bästa och sen får det bli som det blir. Och nog för att jag kan bära mej konstigt åt med min kamera ibland, men den där ställningen har jag då aldrig provat! 🙂

   Gilla

 3. Ja alla stilar är bra utom dom dåliga… Jag kan också få grön och blåstick i mina bilder beroende på ljus- och väderförhållanden. Jag använder mig mest av vitbalans där jag ställer in ljusinsläppet själv. Brukar precis som dom andra att ha svårt att ändra bilderna på datorn sen. Blir ofta inte helt nöjd och då är det perfekt att konvertera dom i svartvitt. Det är svårt med vitbalans. Använder du automatisk inställning när du fotar? Jag tycker bilderna är riktigt bra och ett nöje att beskåda.

  Gilla

 4. Dom här bilderna ser jag knappt färgnyanser på. Ändå sitter jag på en ny skärm nu. Därefter rör just grönt och blått ihop det för mig. Färgblindheten ligger nära för mig som kille. Jag ser knappt skillnader här mer än det du beskriver. Dessutom har du ju pixlat ned dessa bilder. Men vitbalansen kan du väl redan ställa in i kameran? Bilden är kul för så här ser vi ut ibland 🙂 Blöta knän respektive armbågar är inget ovanligt. Kineser och amerikanare skrattade bra åt mig då jag låg framför Eiffels torn i Paris (ett av dem är ju delar på headern) på natten och fotade tills de såg att jag använde ett ministativ som de givetvis fick låna 🙂 Vad gör man inte för den perfekta bilden, ja som mannen på din bild 😉 Annars tycker jag denna bild är rolig. Fotografen fångar fotografen 🙂

  Gilla

 5. Det är alltid befriande att se att det finns fler som testar alla möjliga vinklar för att få THE foto 🙂
  Gillar nog bilden direkt ut kameran mer än den första … ändå! 🙂

  Kan nu kommentera om jag kryssar i en ruta där jag går med på att jag ger mig in på osäker sida …

  Gilla

 6. Riktig så fin posisjon får å få et spesielt bilde kanskje.
  Fargestikk på bilder synes jeg forekommer ofte. Bruker du auto-hvitbalanse?
  De går å redusere. Likevel er det kjedelig.
  I PhotoScape bruker jeg fargetemperatur til å justere.
  Klem fra nord 🙂

  Gilla

 7. Jag är färgblind, så jag brukar inte få ut så mycket av att manipulera bilder. De får se ut som de gör när de kommer ur kameran… Jag gillar dina experiment, jag ser att de är olika, men jag skulle inte kunna säga vilken färg det är som dominerar!

  Gilla

 8. Kul bild! Tackar för förklaringen vad fotografen siktar på. Funderade några sekunder på det. Jag kan se färgskiftningarna och är glad att du redan fick en hel del tips. Ha en trevlig fredag!

  Gilla

 9. Vilken rolig ögonblicksbild; jag gillar berättelsen i den,
  Vitbalans är bara ett enda stort mysterium, den och mycket mer 😉
  Men många bra tips har du fått som även jag försöker greppa.
  ps om jag måste välja bild blir det i just detta fallet originalet,

  Gilla

 10. Vilken härlig ögonblicksbild. Jag gillar fotografer som offrar sig var och när som helst för den perfekta vinkeln och den perfekta bilden! Jag gör också det och det ger resultat! 🙂
  Angående din bild så är det SKITSVÅRT med vitbalans och få till det rätt! Särskilt om man fått något tråkigt färgstick som liksom tar över hela bilden! Jag vet inte vad du har för redigeringsprogram men i photoshop kan du använda nivåer och där välja den grå pipetten och sedan trycka på fontänfoten i vattnet. Då får du en hyfsat snygg vitbalans och det är ganska enkelt! Jag lånade din bild (förlåt) och testade så vill du se mitt försök kan jag skicka den till dig om du ger mig din mäjladress. Min mäjladress är: fnisseli@gmail.com
  Snyggt fångad bild! 🙂

  Gilla

 11. För det första är det en kanonbild Anita!
  För det andra är upplevelsen av bilden väldigt individulell. Jag tycker snarare det är ”gulstick” i nedersta och gillar den översta bäst. Gillar mycket av ”svartpunkt” vilket jag skulle ökat i mellersta bilden.
  Viktigast är att testa och ha kul under tiden. Bravo! I like 🙂

  Gilla

 12. Gillar motivet! Spännande vad du gjort med bilden. Det där tycker jag är så svårt. Är inte bra på redigering och färgbalans. Har provat det där med vitbalansen, men behöver både lära mer och träna mer. Tycker ditt resultat av bilden blev bra och så gillar jag Stare Ströms kommentar!

  Gilla

 13. Läcker pose, kan känna igen mig själv där. eller ja kanske inte att jag lägger mig ner så på allmänplats, men hemma innanför väggarna går ju an 🙂

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s